IT Tips And Solutions
.:SELAMAT DATANG:.
Sila login untuk:
-Melihat keseluruhan forum
-Membalas Topik
-Mencipta Topik
-Dan banyak lagi!
Jadi, sila daftar ianya PERCUMA~

.:WELCOME:.
Please log in to:
-Go through the whole forum
-Reply Topics
-Create Topics
-And Many More!
So, please register it ABSOLUTELY FREE!


Discuss anything about the internet here, you can share tips and solutions, if you have questions, discuss it here as well. Join Us!!
 
HomeRegisterLog in
.:MODERATOR DIPERLUKAN!!:. | .:MODERATOR NEEDED!!:.
Choose Your Language
Image hosted by servimg.com
Iklan Anda Di Sini
Unlimited
Online Dapat $$$
Ebook Strategi Pemasaran
PIXELS BYTE
Your Ads Here

Procuct & Services

  • Photography
  • Graphic Design
  • Corporate Identity Design
  • Large Format Inkjet Printing
  • Offset Printing
  • Silkscreen Printing
  • Laser Cutting
  • Display Stand
  • Premiums Gift
  • T-Shirt Printing

    Contact
    013.7931.035
    byte.pixels@gmail.com
    or

  • Nuffnang
    Latest topics
    HTML Editor
    Translator
    Disclaimer
    This site does not store any files on its server. We only index and link to content provided by other sites. ©2011
    stats

    Share | 
     

     emas buku vs emas fizikal

    View previous topic View next topic Go down 
    AuthorMessage
    amin_ope1
    V.I.P
    V.I.P


    Posts : 6
    Reputation : 0
    Join date : 2011-07-06
    Age : 28

    PostSubject: emas buku vs emas fizikal   Sat Aug 06, 2011 2:42 pm

    Salam kengkawan

    sejak awal bulan Ogos 11 nie aku lihat harga Emas melonjak naik..ada kata disebabkan korea beli emas sampai 25 tan, ada juga kata Maxico, Rusia dan Thailand pun beli jugak emas ber tan2...korang plak baper gram dah beli..hehehe jgnlah rasa rendah diri plak..aku pun main gram2 jer...ukur baju dibadan sendirilah...

    aku nak cita pengalaman hampir setahun aku main Emas/silver nie....dan ramai jugaklah asik dok bertanya manakah untung Emas fizikal atau emas buku...kat cnie aku akan kongsi 'life' punya story iaitu cita aku sendiri..jom saksikan...

    kita sama2 bezakan peratusan keuntungan ke dua2 pelaburan nie

    GSPA @ MSPA
    pada 8/10/2010 aku telah beli emas GSPA Maybank

    jika lihat dalam buku tu..aku beli masa harga 1g = RM 135.61 dan kita lihat harga 4/8/2011

    ya harga dah mencecah RM 162.87 tp aku suka klu kita kira harga "Buying" RM 156.20 coz bila nak jual balik mmg bank akan bayar harga "buying" sahaja..

    harga sekarang harga dahulu

    RM 9,528.20 RM 8,272.20
    keuntungan = RM 1,256.2
    so klu korang kira peratusan keuntungan = 15% ( oct 10 hingga ogos 11)



    bagaimana keuntungan
    EMAS FIZIKAL



    harga masa aku beli pada bulan Oct 2010 adalah l/kurang 20g = RM 2,750
    jika kita lihat harga emas pada 4/8/2011
    kita lihat harga "PG Buy" sahaja...


    harga sekarang harga dahulu
    RM 3,341 RM 2,750
    keuntungan = RM 591
    so klu korang kira peratusan keuntungan = 21.5% ( oct 10 hingga ogos 11)

    keputusan

    keuntungan bagi Emas buku hanya 15% sahaja berbanding Emas fizikal yang tinggi iaitu 21.5% (klu jual pada harga PG sell- lagi tinggi peratusan)
    Back to top Go down
    mrtipso
    Admin
    Admin


    Posts : 171
    Reputation : 9
    Join date : 2011-07-05
    Age : 29
    Location : Pasir Gudang, Johor

    PostSubject: Re: emas buku vs emas fizikal   Sun Aug 07, 2011 2:15 am

    ternyata, Emas Fizikal mmg lebih tinggi~ klu bleh bro, kongsi step by step bg mereka yg 0 knowledge pasal ni~ cam dari mana nak mula, sape perlu kite jumpa ")
    Back to top Go down
    http://www.allfreemediafiremovies.com
     
    emas buku vs emas fizikal
    View previous topic View next topic Back to top 
    Page 1 of 1
     Similar topics
    -
    » Kerapu Emas
    » Bumble bee grouper (kerapu emas) size 15cm
    » Sejarah Printing dan Jenis Printer
    » The world's largest Nature Aquarium - Takashi Amano
    » Tips membuat aquascape

    Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
    IT Tips And Solutions :: Sembang-sembang/ Hang out :: Kedai Kopi/ Grouping Room-
    Jump to: